Telecí řízky s křemenáči

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 240 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 90 g Strouhanka
  • 300 g Zakysaná smetana
  • 30 g Telecí plec
  • 150 g Křemenáče
  • 6 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 797 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 74 g
  • Sodík 826 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 485.1 mg
  • Draslík 282.9 mg
  • Vláknina 2057.5 mg
  • Vitamín A 2057.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.7 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 68.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Houby řádně očistíme a nakrájíme na plátky. Na pánvi rozpustíme 40g másla, houby na něm podusíme a podle chuti osolíme. Zalijeme zakysanou smetanou. Všechno povaříme na mírném ohni cca 3 minuty. Omáčku propasírujem, houby nakrájíme nadrobno a odložíme.

  • 2

    Telecí řízky opláchneme, necháme oschnout, naklepeme a osolíme a opepříme. Potom je napůl přeložíme a vzniklé kapsy vyplníme houbami. Vejce důkladně rozmícháme společně se strouhankou a přidáme špetku soli.

  • 3

    Telecí kapsy obalíme v mouce a poté ve směsi vajec a strouhanky. Na pánvi rozpálíme zbytek másla a picatty na ní smažíme, dokud nezezlátnou.

  • 4

    Houbovou omáčku ohřejeme a důkladně našleháme v mixéru. Omáčku vlijeme na talíř, na ní umístíme piccaty a pokapeme máslem z pánve.

Komentáře k receptu