Okurkový salát s vejci a smetanou

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Cibule - nať
  • 600 g Okurka salátová
  • 500 ml Voda pitná
  • 150 ml Zakysaná smetana
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 polévková lžíce Cukr krupice
  • 0.25 polévková lžíce Ocet vinný
  • 0.5 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 206 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 179 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 264.8 mg
  • Draslík 473.3 mg
  • Vláknina 4286 mg
  • Vitamín A 4286 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme, nakrájíme na plátky, okurky oloupeme a pokrájíme na kolečka, cibulovou nať nasekáme na jemno.

  • 2

    V míse promícháme okurku s cibulovou natí, osolíme, opepříme, osladíme, zakapeme citronovou šťávou, octem a dobře zamícháme. Nakonec salát poklademe plátky vajec a přelijeme smetanou.

Komentáře k receptu