Vepřové kotlety s mladou zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Hrášek
  • 120 g Kedlubna
  • 100 g Květák
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 80 g Fazolové lusky zelené
  • 800 g Vepřové kotlety
  • 120 g Karotka
  • 40 g Mouka pšeničná hladká
  • 200 ml Hovězí vývar základní
  • 40 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 666 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 390 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 162 mg
  • Draslík 1046.7 mg
  • Vláknina 7063.1 mg
  • Vitamín A 7063.1 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.5 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Karotku a kedlubny očistíme a nakrájíme na nudličky. Fazolky očistíme a překrojíme na kratší kousky, květák rozebereme na malé růžičky, pažitku nadrobno nasekáme, hrášek vyloupeme. Kotlety po kraji nařízneme, maso naklepeme, osolíme, opepříme a lehce obalíme v mouce.

  • 2

    Kotlety po obou stranách prudce usmažíme na oleji. Všechnu zeleninu vložíme do vroucího vývaru a krátce povaříme. Poté přelijeme přes kotlety, přidáme máslo a na mírném plameni dusíme doměkka. Před podáváním vsypeme pažitku.

Komentáře k receptu