Soté s vepřovými ledvinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 200 g Vepřová kýta
  • 200 g Vepřové ledvinky
  • 400 ml Mléko polotučné
  • 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 40 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 645 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 214 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 287.8 mg
  • Draslík 634.8 mg
  • Vláknina 1883.1 mg
  • Vitamín A 1883.1 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.8 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ledvinky očistíme, vykrájíme močovody, ledvinky nakrájíme na nudličky a necháme stát v mléce. Poté ledvinky několikrát propláchneme vodou, necháme okapat. Očištěné maso nakrájíme na nudličky. Cibuli pokrájíme na jemno, očištěné žampiony rozkrájíme na plátky.

  • 2

    Na másle s olejem osmažíme všechno maso, přidáme zpěnit cibuli, žampiony, směs opepříme a za občasného míchání dusíme. Když je maso měkké, přidáme sůl, vmícháme smetanu a necháme prohřát.

Komentáře k receptu