Pyré z černého rybízu zastudena
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 41 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 3 mg
 - Bílkoviny 0 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 42.5 mg
 - Vláknina 31.5 mg
 - Vitamín A 31.5 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.5 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rybíz a mátu opláchneme, z rybízu otrháme stonky, z máty vytřepeme vodu, lístky otrháme a jemně nasekáme.
 - 
                                2
Do kuchyňského robotu dáme bobule rybízu, nasekanou mátu, citronovou šťávu, hnědý cukr a likér Cassis a 20 minut zpracováváme hnětacími háky. Vymíchanou směs naplníme do skleniček a uložíme do ledničky. Před podáváním musíme dobře promíchat, aby se spojil sirup s dření.