Roláda z vepřového bůčku plněná slaninou a kapií

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 1 ks Masox
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Žemle tuková
  • 1 ks Kapie
  • 1 hrst Mouka pšeničná hladká
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín mletý
  • 1 dl Voda pitná
  • 1 kg Vepřový bok
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1608 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 146 g
  • Sodík 369 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 258.3 mg
  • Draslík 584.5 mg
  • Vláknina 1026.3 mg
  • Vitamín A 1026.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.4 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a velmi najemno nakrájíme. Kapii podélně rozkrojíme, zbavíme jádřinců, opláchneme a nakrájíme najemno. Petrželovou nať opláchneme a jemně nasekáme. Housku nakrájíme na malé kostičky. Vejce v misce rozšleháme. Slaninu nakrájíme na malé kostičky. Masox rozmícháme ve vodě a směs necháme v hrnku na ohni přejít varem.

  • 2

    V rozehřáté pánvi vyškvaříme slaninu, pak přidáme nakrájenou cibuli, krátce ji osmahneme a necháme vychladnout.

  • 3

    V míse nakrájenou housku přelijeme mlékem, přidáme nakrájenopu kapii a vychadlou cibuli se slaninou. Vše opepříme a osolíme, posypeme natí z petrželky, nakonec zalijeme rozšlehaným vajíčkem a důkladně promícháme.

  • 4

    Vepřový bůček vykostíme a rozřízneme naplocho tak, aby vznikl velký plát masa, který rozklepeme a lehce posypeme kmínem. Na něj rozetřeme připravenou nádivku, zabalíme a převážeme pevnou nití, případně spojíme grilovacími jehlami.

  • 5

    Do pekáče rozložíme kosti z bůčku, podlijeme je trochou vody, položíme na ně roládu a dáme péct do trouby, předehřáté na 200 stupňů. V průběhu pečení roládu podléváme vývarem z Masoxu a poléváme vypečenou šťávou.

  • 6

    Měkkou roládu z pekáče vyjmeme. Zbylou šťávu za stálého míchání zaprášíme moukou, přilijeme rajčatový protlak a chvíli povaříme, než omáčka zhoustne.

  • 7

    Roládu zatím nakrájíme na plátky, které dáme do omáčky a vše prohřejeme.

  • 8

    Podáváme s bramborami, přelité hustou šťávou.

Komentáře k receptu