Salát z fazolek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 198 kcal
 - Sacharidy 38 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 84 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 38 g
 - Cholesterol 2.8 mg
 - Draslík 714.7 mg
 - Vláknina 26600 mg
 - Vitamín A 26600 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.6 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zelené fazolky zbavíme vláken, vypereme je, zalijeme teplou vodou a uvaříme doměkka.
 - 
                                2
Potom fazolky scedíme, propláchneme je studenou vodou a necháme okapat. Prochladlé nakrájíme na kousky asi 3cm dlouhé a dáme do mísy.
 - 
                                3
Ve vodě rozpustíme sůl, cukr a přidáme ocet a celý pepř. Převaříme a necháme trochu vychladnout.
 - 
                                4
Marinádou přelijeme fazolky, promícháme a necháme v lednici vychladit. Před podáváním pokapeme každou porci olejem.