Čalamáda z kedluben

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 35 g Cukr krupice
  • 500 ml Ocet kvasný lihový
  • 10 ks Cibule
  • 3 ks Kedlubna
  • 1 ks Deko
  • 1 kg Mrkev kořen
  • 1.5 kg Paprikové lusky čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 165 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 231 g
  • Sodík 36 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 535 mg
  • Vláknina 11040 mg
  • Vitamín A 11040 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 156.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Umyjeme, oloupeme a nastrouháme kedlubny a mrkve. Očistíme a na proužky nakrájíme papriky. Cibuli nakrájíme na kolečka.

  • 2

    Připravíme octový nálev, do 2l vody přidáme ocet, cukr, přípravek Deko a vše svaříme.

  • 3

    Promícháme zeleninu, natlačíme jí do čistých sklenic a zalijeme vlažným nálevem. Uzavřeme sklenice a při 100 stupních sterilujeme 5 minut.

  • 4

    Poté čalamádu uložíme na tmavé a suché místo.

Komentáře k receptu