Kaštany zapečené v zelných listech

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 400 g Slanina vepřová
  • 20 g Sůl
  • 300 g Salám Vysočina
  • 400 g Kaštany jedlé
  • 1 ks Zelí hlávkové bílé
  • 2 l Voda pitná
  • 3 dl Vývar zeleninový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1140 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 1622 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 37.7 mg
  • Draslík 1028 mg
  • Vláknina 15675 mg
  • Vitamín A 15675 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 119.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kaštany nakrojíme, asi 10 minut povaříme v 1 litru vody a oloupeme. Zelí rozebereme na listy a povaříme 5 minut v osolené zbylé vodě, scedíme a necháme okapat. Oloupané brambory spolu se slaninou a salámem nakrájíme na kostičky a promícháme s kaštany. Pekáč vymažeme máslem, na dno rozložíme polovinu zelných listů, pokryjeme kaštanovou směsí, přelijeme vývarem a zbytkem zelných listů. Zakryjeme alobalem a pečeme hodinu ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu