Koroptev na jablečném víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Koroptev
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 150 g Cibule
  • 150 g Mrkev kořen
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 10 g Tymián čerstvý
  • 20 g Petržel - nať
  • 15 g Oregano čerstvé
  • 60 g Sádlo syrové
  • 300 ml Víno jablečné
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 0.09 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 600 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 104 g
  • Sodík 779 mg
  • Bílkoviny 59 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 14.3 mg
  • Draslík 127.3 mg
  • Vláknina 5197 mg
  • Vitamín A 5197 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Koroptev naporcujeme, osolíme, opepříme, vložíme do pánve na rozpálený olej a osmažíme ze všech stran. Poté ji vyjmeme, do pánve přidáme kostičky sádla a rozškvaříme. Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev strouháme nahrubo, tymián, oregano, petrželku posekáme. K sádlu přisypeme cibuli, mrkev, osmahneme, přisypeme mouku a orestujeme. Vlijeme víno, přimícháme bylinky, bobkový list, mletý muškát, vrátíme do pánve koroptev a dusíme do měkka.

  • 2

    Před podáváním ze šťávy vyjmeme bobkový list.

Komentáře k receptu