Ruské křehké smetanové sušenky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 320 g Mouka polohrubá
  • 200 g Cukr krupice
  • 15 g Cukr vanilka
  • 15 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 30 g Hrozinky
  • 30 g Kandované ovoce
  • 125 g Máslo čerstvé
  • 100 ml Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 557 kcal
  • Sacharidy 81 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 21 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 81 g
  • Cholesterol 33.7 mg
  • Draslík 336 mg
  • Vláknina 4216.7 mg
  • Vitamín A 4216.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Polohrubou mouku promícháme s cukrem, půl balíčkem vanilkového cukru a půl balíčkem prášku do pečiva. Do směsi přidáme zakysanou smetanu s rozpuštěným máslem a vypracujeme těsto. Z těsta utvoříme bochánek, který dáme do chladničky odpočinout na 30-45 minut.

  • 2

    Z odpočatého těsta vyválíme placku silnou asi 1 mm, na povrchu ji propícháme vidličkou a tvořítky z ní vykrajujeme různé tvary.

  • 3

    Narovnáme je na plech s pečícím papírem, ozdobíme hrozinkami a kousky kandovaného ovoce. Vložíme do trouby a pečeme dorůžova, asi 15 minut.

  • 4

    Upečené sušenky podáváme k čaji a kávě.

Komentáře k receptu