Domácí noky s omáčkou ze čtyř druhů sýrů

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Noe pšeničná mouka hladká
  • 80 g Sýr Parmezán
  • 80 g Gorgonzola sladká
  • 80 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 80 g Sýr Fontina
  • 250 ml Mléko plnotučné
  • 4 ks Brambory
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 363 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 512 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 214.9 mg
  • Draslík 389.2 mg
  • Vláknina 4000 mg
  • Vitamín A 4000 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 391 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Moučné brambory uvaříme ve slupce, ještě teplé oloupeme a nastrouháme. Do brambor potom rozklepneme vejce, přidáme prosátou mouku a špetku soli. Rukama vypracujeme těsto a dokud se lepí, přisypáváme podle potřeby mouku. Těsto ale musí zůstat vláčné.

  • 2

    Z těsta vytvarujeme válečky o průměru asi 3cm, které ještě nakrájíme na malé válečky široké asi 3 cm.

  • 3

    Noky vhazujeme do hrnce s vroucí vodou a vaříme několik minut, dokud nevyplavou na povrch. Po uvaření je vyjmeme z hrnce.

  • 4

    Sýry nakrájíme na kostičky. Do misky vlijeme mléko, přidáme nakrájené sýry a necháme asi 15 minut stát.

  • 5

    Potom misku postavíme do horké vodní lázně, směs zvolna mícháme metličkou a rozpouštíme. Když vznikne hladký sýrový krém, vmícháme žloutek.

  • 6

    Do misek nalijeme sýrovou omáčku a na ní dáme vařené noky. Znovu přelijeme omáčkou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu