Rychlé hovězí svíčkové řezy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 12 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 400 g Hovězí svíčková
  • 5 kávová lžička Pepř 4 barev
  • 0.5 kávová lžička Sůl mořská
  • 4 plátek Slanina vepřová
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 346 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 620 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 85.4 mg
  • Draslík 702.2 mg
  • Vláknina 18333.2 mg
  • Vitamín A 18333.2 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytý a osušený špalíček hovězí svíčkové (dobře odleželé) nakrájíme na špalíčky silné 4-5cm. Roztlučeme je trochu pěstí, upravíme je do kulatějšího tvaru a obalíme dlouhým proužkem slaniny, který můžeme přichytit párátkem. Špalíčky masa z každé strany osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem 4 barev.

  • 2

    Těžší litinovou pánev pořádně rozehřejeme, po dně rozetřeme 1 lžíci oleje a bifteky zprudka orestujeme, z každé strany po 1 minutě - takto získáme "krvavé bifteky". Opravdu je důležité, aby byla pánev dobře rozehřátá.

  • 3

    Hotové bifteky vyjmeme z pánve, necháme je 1-2 minuty odpočinout, odebereme párátka a můžeme servírovat.

Komentáře k receptu