Omáčka ze zelených rajčat

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Rajčata
  • 500 g Rajčata zelená
  • 125 ml Vývar zeleninový
  • 2 ks Cibule
  • 0.25 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Tabasco
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 3 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 171 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 232 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 0.6 mg
  • Draslík 528.6 mg
  • Vláknina 6745.5 mg
  • Vitamín A 6745.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43.6 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve rozpálíme olej a orestujeme na něm nasekanou cibuli a česnek. Poté přidáme a podusíme na kostičky nakrájená rajčata. (červená rajčata předem oloupeme).

  • 2

    Přimícháme zeleninový vývar, ocet, cukr, sůl a tabasco a zvolna cca 20min provaříme.

  • 3

    Omáčku prolisujeme přes síto a přidáme nasekané bylinky.

  • 4

    Omáčka je vhodná k masu, zejména k telecím řízkům.

Komentáře k receptu