Fazolová s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Anglická slanina
  • 20 g Tuk
  • 250 g Fazole bílé
  • 1500 ml Voda pitná
  • 1 ks Cibule
  • 5 ks Rajčata
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Tymián sušený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 638 kcal
  • Sacharidy 107 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 122 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 11.6 mg
  • Draslík 1417 mg
  • Vláknina 22334.2 mg
  • Vitamín A 22334.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.6 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazole přes noc namočíme do vody a druhý den uvaříme doměkka. Před koncem vaření přidáme nakrájená rajčata, koření, sůl a vše společně povaříme.

  • 2

    Polévku prolisujeme nebo rozmixujeme a necháme přejít varem.

  • 3

    Do hotové polévky zamícháme na slanině dozlatova opečenou cibulku.

Komentáře k receptu