Rajčatová šlehačka

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 4 ks Rajčata
  • 0.5 ks Citrony
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 0.25 l Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 888 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 85 g
  • Sodík 250 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 275 mg
  • Draslík 831 mg
  • Vláknina 12380 mg
  • Vitamín A 12380 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 79.1 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata krátce spaříme, oloupeme a po rozkrojení odstraníme semena a šťávu. Dužinu jemně nakrájíme.

  • 2

    Smetanu ušleháme, mírně osladíme, osolíme a vmícháme do ní připravená rajčata. Podle potřeby okyselíme citronovou šťávou.

  • 3

    Podáváme k rostbífu nebo k šunce.

Komentáře k receptu