Calzone s brambory, cibulí a salámem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 75 g Brambory
  • 40 g Cibule
  • 24 g Sýr Parmezán
  • 75 g Mozzarella
  • 25 g Mouka kukuřičná
  • 60 g Salám Vysočina
  • 30 ml Olej olivový
  • 24 ml Olej stolní
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1021 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 548 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 44.5 mg
  • Draslík 236.8 mg
  • Vláknina 3109.5 mg
  • Vitamín A 3109.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těsto na pizzu rozdělíme na dva díly. Každý z nich vyválíme do průměru 30 cm a přendáme na olejem vymazaný a kukuřičnou moukou vysypaný plech.

  • 2

    Na pánvi rozpálíme 2/3 olivového oleje a osmahneme na něm pokrájenou cibuli. Přidáme brambory nakrájené na tenká kolečka a opékáme do zezlátnutí. Vzniknou směs dochutíme solí a pepřem.

  • 3

    Na polovinu rozváleného těsta dáme osmažené brambory, poklademe kolečky salámu a mozzarelly, vše posypeme strouhaným parmezánem. Přikryjeme druhou polovinou těsta a okraje pevně stlačíme. Vzniklou kapsu pomažeme zbylým olivovým olejem a necháme péct při 230 °C cca 20 minut.

Komentáře k receptu