Pizza melanzana

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 350 g Těsto na pizzu
  • 220 g Lilek
  • 120 g Rajčata
  • 20 g Passata (drcená rajčata)
  • 170 g Mozzarella
  • 20 g Olivy černé
  • 50 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 6 g Bazalka
  • 20 g Kapary
  • 70 ml Olej olivový
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Chilli koření mleté
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2502 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 148 g
  • Sodík 2439 mg
  • Bílkoviny 88 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 134.3 mg
  • Draslík 1380.6 mg
  • Vláknina 34691.1 mg
  • Vitamín A 34691.1 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.3 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lilky pokrájíme na kolečka, přendáme do mísy a dobře prosolíme. Necháme hodinu odstát, aby zelenina pustila přebytečnou vodu, kterou poté slijeme. Sůl otřeme papírovými ubrousky.

  • 2

    Připravené lilky zprudka osmažíme na oleji až do zhnědnutí.

  • 3

    Těsto na pizzu rozválíme do kulatého plátu, potřeme je rajčatovou omáčkou, vyrobenou z rozmixovaných 120 g rajčat, 2 lžiček olivového oleje, soli a pepře, passaty, chilli a nasekané bazalky.

  • 4

    Na takto připravenou pizzu přendáme opečené lilky, posypeme krájenou mozarellou, olivami, kapary a nastrouhaným sýrem. Na závěr vše zakápneme olejem.

  • 5

    Pizzu pečeme při 230 °C cca 14 minut.

Komentáře k receptu