Margherita pizza

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 7 g Droždí
  • 350 g Mouka pšeničná hrubá
  • 400 g Rajčata
  • 100 g Mozzarella
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Bazalka sušená
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2.5 dl Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 462 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 362 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 4.1 mg
  • Draslík 387.1 mg
  • Vláknina 8967.5 mg
  • Vitamín A 8967.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do odměrky dáme droždí, cukr a smícháme s 50 ml vody. V teple necháme stát 15 minut, dokud kvásek nevzejde. Smícháme mouku se solí a uděláme doprostřed důlek, přidáme olej, kvasnice a zbylou vodu. Vymícháme hladké těsto.

  • 2

    Těsto vyklopíme na vál a hněteme, dokud nebude vláčné. Poté dáme do mísy, přikryjeme fólií a necháme stát, dokud nenabude, cca 30 minut.

  • 3

    Poté těsto vyválíme, rukama vytáhneme a dáme na vymazaný plech.

  • 4

    Do pánve dáme nakrájená konzervovaná rajčata, rozetřený česnek, bazalku, sůl, pepř, olivový olej a necháme 20 minut vařit. Vmícháme rajčatový protlak a necháme vychladnout. Poté směs naneseme na těsto a posypeme nakrájenou mozzarellou a parmezánem.

  • 5

    V předehřáté troubě pečeme 25 minut při teplotě 200 stupňů Celsia.

  • 6

    Podáváme horké.

Komentáře k receptu