Telecí po milánsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 48 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Strouhanka
  • 36 g Sýr Parmezán
  • 36 g Máslo čerstvé
  • 4.88 ml Olej olivový
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 8 ks Telecí kotlety
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2048 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 68 g
  • Sodík 1785 mg
  • Bílkoviny 331 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 1419.6 mg
  • Draslík 5280.9 mg
  • Vláknina 2989.8 mg
  • Vitamín A 2989.8 mg
  • Vitamín B6 9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.3 mg
  • Vitamín E 4.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí kotlety zbavíme tuku a kosti a naklepeme na tenké plátky.

  • 2

    Vejce rozmícháme se solí a pepřem, maso v něm omočíme. Poté obalíme ve strouhance smíchané se strouhaným parmezánem. Obalené kotlety necháme 30 minut odležet v chladničce. Maso poté osmažíme na rozpáleném oleji s máslem.

  • 3

    Podáváme teplé, zdobené dílky citronu.

Komentáře k receptu