Telecí plec po milánsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Telecí plec
  • 30 g Celer bulvový
  • 50 g Mrkev kořen
  • 1 kávová lžička Petržel - nať
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 0.5 ks Bujón hovězí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Kečup
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 0.09 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 101 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 462 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 53.9 mg
  • Draslík 262.5 mg
  • Vláknina 1953 mg
  • Vitamín A 1953 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou plec nakrájíme na stejně velké kousky. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, zpěníme na oleji, přidáme očištěnou, na nudličky nakrájenou mrkev, celer a lehce osmahneme.

  • 2

    Do základu přidáme kousky masa, kečup, bujónovou kostku, nasekanou petrželku, sůl, pepř a trochu vody. Zvolna dusíme, až maso téměř změkne.

  • 3

    Poté vmícháme mouku, rozmíchanou se lžící vody, citronovou šťávu a chvíli povaříme.

  • 4

    Podáváme s bramborovou kaší nebo s rýží.

Komentáře k receptu