Telecí řízky po milánsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Špagety, Makarony
  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 600 g Telecí kýta
  • 100 g Šunka dušená
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • 5 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 721 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 818 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 62 g
  • Cholesterol 219 mg
  • Draslík 974 mg
  • Vláknina 6687.1 mg
  • Vitamín A 6687.1 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Makarony uvaříme v dostatečném množství osolené vody, slijeme a necháme okapat.

  • 2

    Šunku nakrájíme na kostičky a osmahneme na 20 g másla, přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony a dusíme asi 4 minuty. Osolíme a opepříme. Přidáme makarony a nasekanou petrželku.

  • 3

    Omyté maso nakrájíme na řízky, mírně osolíme a opepříme. Řízky postupně obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a ve směsi strouhanky a poloviny nastrouhaného sýru. Smažíme je na zbylém másle po každé straně asi 3 minuty.

  • 4

    Řízky podáváme s makarony a pokrm ozdobíme zbylým nastrouhaným sýrem a petrželkou.

Komentáře k receptu