Pasta e ceci

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 115 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 70 g Cibule
  • 40 g Mrkev kořen
  • 20 g Sýr Parmezán
  • 125 g Těstoviny konzumní
  • 12 g Celer řapíkatý
  • 250 g Cizrna
  • 6 g Rozmarýn čerstvý
  • 24 g Protlak rajčatový
  • 36 ml Olej olivový
  • 1500 ml Vývar zeleninový
  • 10 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Chilli koření mleté
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 711 kcal
  • Sacharidy 95 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 2065 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 69 g
  • Cholesterol 10.2 mg
  • Draslík 1108.4 mg
  • Vláknina 30321 mg
  • Vitamín A 30321 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.5 mg
  • Vitamín E 3.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cizrnu necháme máčet přes noc ve studené vodě. Před přípravou vodu slijeme a cizrnu propláchneme pod studenou vodou. Dáme stranou.

  • 2

    Na rozpáleném oleji osmažíme pokrájenou zeleninu, česnek, rozmarýn a necháme smažit 8 minut.

  • 3

    Vše osolíme, opepříme a přidáme chilli, rajčatový protlak, vývar a propláchnutou cizrnu. Necháme vařit cca 1 hodinu, do změknutí cizrny. Během varu přiléváme vodu, aby se zcela nevyvařila. Po uvaření cizrny doměkka přisypeme těstoviny a vaříme dle návodu.

  • 4

    Před podáváním zakápneme olivovým olejem a posypeme strouhaným parmezánem.

Komentáře k receptu