Italský zaječí salát

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1500 g Králičí maso
  • 5 g Sůl
  • 400 g Zelenina kořenová
  • 10 g Šalvěj čerstvá
  • 100 ml Citronová šťáva
  • 200 ml Olej olivový extra panenský
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 995 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 71 g
  • Sodík 640 mg
  • Bílkoviny 77 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 213.8 mg
  • Draslík 1305.9 mg
  • Vláknina 6320 mg
  • Vitamín A 6320 mg
  • Vitamín B6 2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kořenovou zeleninu očistíme, omyjeme, nakrájíme na kousky. Králičí stehna vložíme do 1,5 l vody. Přidáme kořenovou zeleninu a přivedeme k varu.

  • 2

    Důkladně osolíme, na středním ohni vaříme bez pokličky asi 1 hodinu. Občas sebereme pěnu. Měkké maso ve necháme vývaru zchladnout. Vychladlé maso vyjmeme, necháme okapat. Vykostíme ho a nadrobno nakrájíme.

  • 3

    Citronovou šťávu vymačkáme do velké misky. Šalvěj omyjeme, otřepáním osušíme, nakrájíme na nudličky a přidáme do misky. Česnek oloupeme, prolisujeme a přidáme ke směsi. Vmícháme olej a maso. Vše pečlivě promícháme a necháme přes noc uležet.

Komentáře k receptu