Tortelli s kaštany a artyčoky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Mouka z jedlých kaštanů
  • 200 g Sýr Ricotta
  • 30 g Ořechy vlašské
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 ml Olej olivový extra panenský
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 4 ks Artyčoky
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 6 polévková lžíce Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1085 kcal
  • Sacharidy 158 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 1632 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 121 g
  • Cholesterol 312.3 mg
  • Draslík 3878.5 mg
  • Vláknina 115630 mg
  • Vitamín A 115630 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 123 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ricottu smícháme se žloutkem a sýrem. Ořechy opražíme, najemno nasekáme, smícháme se sýry, osolíme, opepříme. Mouky zaděláme s vejci, špetkou soli a lžící oleje. Těsto necháme 30 minut odpočinout. Z těsta vyválíme slabý plát, utvoříme tortelli se sýrovou náplní. Artyčoky očistíme a nakrájíme na tenké dílky. Osmahneme je na pánvi s olejem a česnekem, osolíme a pod pokličkou podusíme 10 minut.

  • 2

    Tortelli uvaříme v osolené vodě 3-4 minuty, scedíme a promícháme s rozpuštěným máslem. Podáváme artyčoky, kolem nich upravíme tortelli, posypeme nastrouhaným sýrem parmezánem a ozdobíme kerblíkem.

Komentáře k receptu