Tortellini s krevetovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Máslo čerstvé
  • 250 g Krevety tygří - loupané
  • 500 g Těstoviny Tortellini
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 890 kcal
  • Sacharidy 87 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 1139 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 85 g
  • Cholesterol 125.6 mg
  • Draslík 71.1 mg
  • Vláknina 8880.8 mg
  • Vitamín A 8880.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 55.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve uvaříme a oloupeme krevety. Tortellini uvaříme v osolené vodě al dente.

  • 2

    Mezitím orestujeme najemno nakrájenou cibuli na 5Og rozehřátého másla, přidáme nastrouhaný muškátový oříšek a krátce podusíme. Poté přidáme zbylé máslo a odstavíme. Do omáčky zamícháme najemno nasekané krevety, dochutíme pepřem a nasekaným koprem.

  • 3

    Těstoviny scedíme a podáváme přelité omáčkou.

Komentáře k receptu