Jemné artyčoky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 ml Víno bílé
  • 500 ml Vývar telecí
  • 2 ks Artyčoky
  • 4 ks Sardelové řezy
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 6 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Máta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 450 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 2278 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 56 g
  • Cholesterol 44.3 mg
  • Draslík 2128.4 mg
  • Vláknina 54333.9 mg
  • Vitamín A 54333.9 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 62.1 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Artyčoky očistíme a rozkrojíme na poloviny. Vložíme do hrnce s vínem a podusíme asi 15 minut.

  • 2

    V kastrole smícháme jemně nasekaný česnek, nasekané sardelové řezy a mátu. Přilijeme olivový olej a vše promícháme.

  • 3

    Okapané artyčoky naplníme připravenou bylinkovou směsí a otvorem nahoru je urovnáme do máslem vymazané zapékací mísy. Zalijeme vývarem a 8 minut zapékáme ve středně vyhřáté troubě na prostřední mřížce.

  • 4

    Podáváme jako teplý předkrm.

Komentáře k receptu