Špagety carbonara

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sýr Parmezán
  • 500 g Špagety, Makarony
  • 315 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 8 ks Anglická slanina
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1620 kcal
  • Sacharidy 99 g
  • Tuky 110 g
  • Sodík 2013 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 96 g
  • Cholesterol 421.3 mg
  • Draslík 784.9 mg
  • Vláknina 8039.8 mg
  • Vitamín A 8039.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 82.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente a scedíme.

  • 2

    Mezitím připravíme omáčku. Slaninu zbavíme kůže a nakrájíme na nudličky. Při střední teplotě dokřupava opečeme.

  • 3

    V misce rozšleháme vejce, strouhaný parmazán a smetanu, vmícháme slaninu, omáčku nalijeme na těstoviny a v hrnci ještě krátce prohřejeme, aby omáčka zhoustla. Můžeme dochutit pepřem.

  • 4

    Rozdělíme na talíře a ihned podáváme.

Komentáře k receptu