Tortellini s mozzarellou a zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Mozzarella
  • 500 g Těstoviny Tortellini
  • 125 ml Olej olivový
  • 4 kávová lžička Sůl mořská
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Lilek
  • 3 ks Paprika červená
  • 2 ks Cuketa
  • 2 ks Rajčata
  • 0.5 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 992 kcal
  • Sacharidy 92 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 3090 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 91 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 385.8 mg
  • Vláknina 15492.8 mg
  • Vitamín A 15492.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 76.9 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme lilek a nakrájíme jej na 1/2cm silné plátky. Plátky rozložíme a posypeme mořskou solí, přikryjeme, zatížíme a necháme odležet asi 1 hodinu. Poté plátky opláchneme pod tekoucí vodou, osušíme a z obou stran opékáme pod grilem zhruba 4 minuty.

  • 2

    Omyjeme papriku, překrojíme ji napůl a zbavíme jader. Zbylých jadýrek se zbavíme opláchnutím pod tekoucí vodou. Papriku nakrájíme na nudličky. Rajčata omyjeme a nakrojíme do křížku. Spaříme je horkou vodou, oloupeme slupku a nakrájíme na kostičky. Mozzarellu vložíme do cedníku a necháme okapat, rozkrájíme ji na nudličky. Opláchneme a osušíme petrželku a nasekáme najemno.

  • 3

    Tortellini uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a v cedníku necháme okapat a vychladnout.

  • 4

    Plátky lilku překrájíme napůl a smícháme se zeleninou a mozzarellou. Dochutíme solí, pepřem, přidáme petrželku a pokapeme olivovým olejem. K zelenině přidáme tortellini, promícháme, upravíme na talíře a podáváme.

Komentáře k receptu