Pyré z vypečených rajčat

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 4 stroužek Česnek
  • 1 kg Rajčata
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Tymián
  • 3 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 102 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 13 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 592.5 mg
  • Vláknina 6000 mg
  • Vitamín A 6000 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.8 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné velké stroužky česneku posekáme nadrobno. Čerstvý tymián a čerstvou majoránku opláchneme pod tekoucí vodou, necháme okapat a posekáme nadrobno.

  • 2

    Omytá, osušená, dobře vyzrálá rajčata nakrájíme na kostky nebo osminky (podle velikosti rajčat).

  • 3

    V hlubší pánvi rozehřejeme olivový olej, na něm si za stálého míchání orestujeme (asi 2 minuty) dorůžova česnek. Přidáme pokrájená rajčata, bylinky, promícháme a při střední teplotě rajčata rozpečeme. Občas směs promícháme. Pečeme je tak dlouho, až vzniklé pyré zesládne. Dáváme pozor, aby se rajčata nepřipekla. Jakmile se rajčata začnou přichytávat ke dnu pánve, přilijeme nepatrně vodu (2-3 lžíce), promícháme a plotnu vypneme.

Komentáře k receptu