Fritované sardinky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Mouka pšeničná celozrnná
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 25 g Petržel - nať
  • 50 g Feferony
  • 400 ml Víno bílé
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1.2 kg Sardinka obecná
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 773 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 526 mg
  • Bílkoviny 69 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 216.7 mg
  • Vláknina 12926.5 mg
  • Vitamín A 12926.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Petrželku opereme, osušíme, jemně nasekáme a promícháme s bylinkovým olejem. Osolíme a opepříme. Feferonky nadrobno posekáme. Promícháme s moukou a vínem.

  • 2

    Bílky ušleháme do tuha a přimícháme do směsi. Sardinky vykucháme, omyjeme, osušíme a obalíme připravenou směsí.

  • 3

    Nakonec dozlatova fritujeme v horkém oleji. Upravíme na talíře a podáváme pokapané trochou citronové šťávy.

Komentáře k receptu