Lehký nákyp s těstovinami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 210 g Losos ve vlastní šťávě
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 10 g Petržel - nať
  • 15 g Citronová kůra
  • 125 g Těstoviny tubettini
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 125 ml Vývar drůbeží
  • 3 ks Vaječný bílek slepičí
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 538 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 1032 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 341.1 mg
  • Draslík 312.4 mg
  • Vláknina 4280 mg
  • Vitamín A 4280 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.4 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zapékací mísu vytřeme olejem, vysypeme nastrouhaným parmezánem.

  • 2

    Najemno nakrájenou cibuli smažíme na másle, průběžně promícháváme na slabém ohni doměkka. Přidáme mouku, mícháme ještě 2 minuty a odstavíme. Průběžně promícháváme, přilijeme postupně mléko a kuřecí vývar, zahříváme do zhoustnutí. Jakmile se omáčka začne vařit, zmírníme teplotu, ještě ji asi 3 minuty povaříme. Potom do omáčky přišleháme žloutky, přidáme uvařené těstoviny, kousky lososa, nasekanou petrželku, citronovou kůru, sůl a pepř, zamícháme. Směs dáme do mísy.

  • 3

    Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně jej zapracujeme do připravené směsi. Směs lžící přeneseme do zapékací mísy a zapékáme 40-45 minut dozlatova při 240 °C.

Komentáře k receptu