Vaječný předkrm se šunkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 30 g Strouhanka
  • 250 g Šunka dušená
  • 200 g Sýr Parmezán
  • 200 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 70 g Sýr Čedar
  • 20 g Petržel - nať
  • 4.8 g Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Kari koření
  • 2 ks Paprika zelená
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 432 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 735 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 256.9 mg
  • Draslík 168.5 mg
  • Vláknina 1381.9 mg
  • Vitamín A 1381.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Vařenou šunku spolu se sýrem nakrájíme na kousky a naskládáme na dno zapékací mísy. Přidáme na tenké plátky pokrájenou papriku. Vejce rozklepneme do misky, přilijeme smetanu, osolíme, opepříme, přidáme kari koření, nastrouhaný sýr, vše dobře promícháme.

  • 2

    Připravenou vaječnou směsí polijeme šunku a sýr, povrch posypeme nasekanou petrželovou natí. Vložíme do nahřáté trouby a pečeme při 180 stupních 20 minut.

  • 3

    Po upečení teplé jídlo rozdělíme podle porcí na jednotlivé talíře a podáváme.

Komentáře k receptu