Ořechové sušenky podávané s vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Cukr krupice
  • 125 g Mandle loupané
  • 125 g Mandle
  • 125 g Ořechy lískové
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 500 ml Víno červené
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 796 kcal
  • Sacharidy 84 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 45 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 535.9 mg
  • Vláknina 11900 mg
  • Vitamín A 11900 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 8.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    2 celá vejce šleháme s cukrem a nastrouhanou citronovou kůrou. Když se cukr zcela rozpustí, přidáme celé nebo přepůlené loupané i neloupané mandle, lískové ořechy, polovinu kypřicího prášku a nakonec prosátou mouku. Vše promícháme vařečkou a rukama dobře prohněteme.

  • 2

    Z těsta vytvarujeme dva válečky široké asi 7cm, které necháme na plechu vyloženém pečicím papírem chvíli odpočinout.

  • 3

    Potom válečky potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme ve středně vyhřáté troubě 20-25 minut.

  • 4

    Upečené, ještě teplé válečky nakrájíme na silnější plátky.

  • 5

    Sušenky necháme několik dní schnout a tvrdnout.

  • 6

    Ořechové sušenky podáváme s dezertním vínem, do kterého je namáčíme.

Komentáře k receptu