Těstoviny s restovanými kalamáry

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Kalamáry
  • 300 g Těstoviny Penne
  • 250 g Rajčata Cherry
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř bílý
  • 1 kávová lžička Sůl mořská
  • 2 kávová lžička Citrónová šťáva
  • 1 ks Šalotka
  • 1 ks Chilli paprička
  • 4 stroužek Česnek
  • 2.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Majoránka
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 1 polévková lžíce Máta
  • 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 438 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 952 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 68 g
  • Cholesterol 174.8 mg
  • Draslík 548.6 mg
  • Vláknina 1986.9 mg
  • Vitamín A 1986.9 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.1 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Menší kalamáry dobře vyčistíme zevnitř, zvenku, zbavíme průhledných kostí, hlavy a kůže. Dobře je promyjeme pod tekoucí vodou, osušíme je nakrájíme je na kroužky a na chvíli je odloíme do mísy.

  • 2

    Očištěné stroužky česneku nakrájíme na tenké plátky. Omytá cherry rajčata, chilli papričku, šalotku a bylinky (majoránku, mátu, bazalku) a osušíme. Bylinky, chilli papričku a šalotku pokrájíme nadrobno, rajčata na čtvrtky.

  • 3

    V hrnci si přivedeme k varu osolenou vodu, nasypeme do ní penne těstoviny a uvaříme je al dente podle návodu. Pak je scedíme a necháme okapat.

  • 4

    V pánvi si rozehřejeme olej, na něm si krátce orestujeme česnek, pak k němu přidáme kalamáry a chilli papričku. Když kalamáry chytají zlatou barvu (budou křupavé), přidáme pokrájená rajčata, bylinky, podle chuti vše posypeme čerstvě pomletým pepřem a solí. Ještě chvilku restujeme, pak pánev odstavíme z plotny, směs nakonec pokapeme citrónovou šťávou. Přidáme okapané těstoviny, promícháme a hned servírujeme. Dobrou chuť.

Komentáře k receptu