Makaróny s lahůdkovou cibulkou, cherry rajčaty a bylinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Rajčata Cherry
  • 320 g Bucatini 6 Agnesi
  • 1 kávová lžička Cukr třtinový
  • 1 ks Feferony
  • 2 ks Cibule lahůdková
  • 1 hrst Máta
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 2 špetka Sůl mořská
  • 3.5 l Voda pitná
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • 2 polévková lžíce Meduňka
  • 1.5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 1 polévková lžíce Citrónová šťáva
  • 2 polévková lžíce Citrónová kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 341 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 413 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 384.9 mg
  • Vláknina 2793 mg
  • Vitamín A 2793 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté lístky máty, malé lístky meduňky dáme do síta a necháme okapat. Z chemicky neošetřeného omytého citrónu nastrouháme tenké proužky, dáme je do misky, zalijeme je vroucí vodou a po chvilce (1 min.) je scedíme. Poté kůru ve větší misce promícháme s bylinkami. Očištěné lahůdkové cibulky nakrájíme na tenké kroužky. Omytá cherry rajčata rozpůlíme a přidáme s cibulkou do mísy. Malou feferonku omyjeme, rozpůlíme, zbavíme semínek, nakrájíme ji na nudličky a dáme do mísy. Zeleninu ochutíme citrónovou šťávou, olivovým olejem, solí, cukrem, pepřem a znovu promícháme.

  • 2

    V hrnci si přivedeme k varu osolenou vodu. Do vroucí vody vložíme makaróny Bucatiny a uvaříme je podle návodu al dente. Scezené těstoviny promícháme s připravenou zeleninou, rozdělíme na talíře a hned horké servírujeme. Dobrou chuť.

Komentáře k receptu