Portugalská treska

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 6 ks Cibule
  • 12 ks Olivy nakládané
  • 6 ks Brambory
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 kg Zelí hlávkové bílé
  • 1 kg Filé z aljašské tresky
  • 10 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 10 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 848 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 61 g
  • Sodík 4672 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 312 mg
  • Draslík 956.9 mg
  • Vláknina 34477.3 mg
  • Vitamín A 34477.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 77.5 mg
  • Vitamín E 11.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané a na čtvrtky nakrájené brambory a na čtvrtky nakrájené cibule vaříme v osolené vodě asi 20 minut.

  • 2

    Potom přidáme nastrouhané zelí a vaříme dalších 10 minut.

  • 3

    Filé z tresky uvaříme v mírně osolené vodě. Vejce uvařená natvrdo nakrájíme na plátky.

  • 4

    Rybu, zeleninu, plátky vajec a olivy upravíme na mísu a polijeme směsí oleje, octa a soli.

Komentáře k receptu