Artyčoky po portugalsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 4 ks Artyčoky
  • 2 ks Rajčata
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 428 kcal
  • Sacharidy 108 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 1002 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 108 g
  • Cholesterol 0.2 mg
  • Draslík 3834.4 mg
  • Vláknina 109606 mg
  • Vitamín A 109606 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 127.1 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné artyčoky vložíme na jemně pokrájenou, na oleji zpěněnou cibuli, osolíme, podlijeme trochou vody a dusíme.

  • 2

    Po chvíli přidáme oloupaná, na kousky nakrájená rajčata, utřený česnek a nasekanou petrželku. Vše dusíme pod pokličkou na mírném ohni do měkka.

  • 3

    Měkké artyčoky upravíme na talíře, posypeme posekanou petrželkou a podáváme.

Komentáře k receptu