Roštěnky obložené zeleninou (portugalské)
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 433 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 27 g
- Sodík 279 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 87.3 mg
- Draslík 903.4 mg
- Vláknina 4045.5 mg
- Vitamín A 4045.5 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 84.2 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Očištěné roštěnky na krajích nařízneme, aby se nám nekroutily. Maso naklepeme, potřeme česnekem utřeným se solí, pokapeme citrónovou šťávou a dáme na hodinu odležet. 
- 
                                2Cibuli očistíme a nakrájíme na plátky a poté rozebereme na kroužky. Na oleji ji podusíme až nám zesklovatí, posypeme mletou paprikou. Přidáme očištěné, semen zbavené a na proužky nakrájené papriky (jedna paprika by měla být pálivá) a dusíme do měkka. K paprikám poté přidáme oloupaná a na dílky nakrájená rajčata, smes osoláme a dusíme ještě cca 5 minut. 
- 
                                3Připravené roštěnky opečeme na rozehřátém oleji na každé straně 3 minuty. 
- 
                                4Hotové roštěnky obložíme dušenou zeleninou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        