Mísa s okrou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 22 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Okra - Ibišek jedlý
  • 1 kávová lžička Petržel - nať
  • 1 ks Cibule
  • 0.5 ks Citrony
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.35 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 37 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 65 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 249 mg
  • Vláknina 6106.8 mg
  • Vitamín A 6106.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na rozpáleném oleji osmahneme nakrájenou cibuli do měkka, ne však do hněda. Z okry odřízneme stonky, ale necháme konce.

  • 2

    Přidáme k cibuli a smažíme 10 minut. Vsypeme loupaná rajčata, šťávu z citrónu, sůl a pepř. Vaříme až se rajčata prohřejí.

  • 3

    Přendáme na mísu, posypeme petrželí a podáváme teplé i studené s jehněčím nebo kuřecím masem.

Komentáře k receptu