Smažené ryby s česnekovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 900 g Ančovička - filety
  • 120 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Chléb toastový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 582 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 874 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 135 mg
  • Draslík 1006.5 mg
  • Vláknina 6949.8 mg
  • Vitamín A 6949.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku se špetkou soli dáme do mísy, přiléváme vodu tak, aby se vytvořilo velmi tuhé těsto.

  • 2

    V hluboké pánvi rozpálíme olej, vezmeme 3 ryby a ponoříme je do těsta, ocásky pevně stiskneme, aby se vytvořil vějířek. Pomalu ponoříme do oleje, smažíme, až jsou křupavé a zlatavé.

  • 3

    Plátky chleba bez kůrky namáčíme asi 10 minut ve vodě, vymačkáme, spolu s česnekem a citrónovou šťávou vložíme do mixéru, v tenkém pramínku přiléváme olej. Pokud je směs příliš tuhá, přilijeme vodu. Osolíme, opepříme a přidáme petrželku.

  • 4

    Ryby upravíme na talíři, polijeme omáčkou a ozdobíme citrónem.

Komentáře k receptu