Řecký salát se sýrem feta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Sýr Feta
  • 250 g Okurka salátová
  • 250 g Olivy nakládané
  • 1 kávová lžička Med včelí
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Oregano čerstvé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 plátek Chléb Pita
  • 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 255 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 1306 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 21.3 mg
  • Draslík 337.6 mg
  • Vláknina 6667.8 mg
  • Vitamín A 6667.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.7 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sýr nakrájíme na kostky o velikosti asi 1 cm a dáme do mísy. Okurku podélně rozřízneme a vydlabeme. Zbylou dužninu nakrájíme na 1 cm silné plátky, které přisypeme k pokrájenému sýru. Přidáme vypeckované olivy.

  • 2

    Cibuli nakrájíme na tenká kolečka a přisypeme do mísy.

  • 3

    Rozkrájíme rajčata, odstraníme semínka a přidáme k ostatním surovinám. Vše opatrně promícháme.

  • 4

    Smícháme olivový olej s medem a přilijeme do salátu. Salát podle chuti okyselíme šťávou vymačkanou z citronu. Osolíme, opepříme a přikryjeme potravinářskou folií. Vše uložíme do lednice.

  • 5

    Na talíři ozdobíme snítkou oregana. Podáváme s pita chlebem.

Komentáře k receptu