Fazolový salát se sýrem a koprem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 200 g Rajčata
  • 120 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 100 g Olivy černé
  • 80 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 kg Fazole černé
  • 3 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 943 kcal
  • Sacharidy 130 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 693 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 130 g
  • Cholesterol 18 mg
  • Draslík 3167.8 mg
  • Vláknina 63317.4 mg
  • Vitamín A 63317.4 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.4 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazole uvaříme v osolené vodě tak, aby se nerozvařily.

  • 2

    Na oleji osmažíme poloviny rajčat a prolisovaný česnek, až začnou rajčata hnědnout. Pak přidáme na kostičky nakrájenou nivu a 1 minutu mícháme. Pak vložíme i fazole, nasekaný kopr, olivy, sůl a pepř a vše promícháme.

  • 3

    Pokrm můžeme ozdobit bazalkou.

Komentáře k receptu