Treska na bylinkách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 310 ml Voda pitná
  • 310 ml Olej olivový
  • 10 ml Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Máta
  • 1 kávová lžička Kopr čerstvý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Celer bulvový
  • 3 ks Rajčata
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 kg Treska aljašská
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 632 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 307 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 61.7 mg
  • Draslík 1011.6 mg
  • Vláknina 4448.5 mg
  • Vitamín A 4448.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.7 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme na kolečka, rajčata nasekáme nadrobno, česnek na plátky, kopr, mátu, celer a petrželku nasekáme. Z tresky vykrojíme 6 steaků.

  • 2

    Na oleji necháme zezlátnout cibuli, přidáme rajčata, česnek, cukr, kopr, mátu, celer, petrželku a 310 ml vody, sůl a pepř. Směs vaříme 25 minut, až se omáčka zredukuje na 1/3.

  • 3

    Rybí steaky povaříme 10 minut doměkka. Pak přidáme citronovou šťávu a necháme je 20 minut odležet.

  • 4

    Tresku podáváme s omáčkou a bylinkami.

Komentáře k receptu