Treska ze Smirny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 5 g Oregano čerstvé
  • 3 g Rozmarýn čerstvý
  • 5 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 150 ml Olej olivový
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 dl Citronová šťáva
  • 3 dl Víno bílé
  • 1 kg Treska aljašská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 537 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 540 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 61.7 mg
  • Draslík 871.9 mg
  • Vláknina 4183.7 mg
  • Vitamín A 4183.7 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.5 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tresky očistíme, oddělíme hlavy, osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Obalíme v hladké mouce a na rozpáleném oleji osmažíme. Vyjmeme z pánve a vložíme do pekáčku.

  • 2

    Rozmixovaná rajčata smícháme s vínem a olejem, rozmarýnem, oreganem a vlijeme na tresky. Přidáme bobkový list, nasekaný česnek a pečeme na střední teplotu v troubě.

Komentáře k receptu