Rajčata plněná krevetami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Krevety tygří - loupané
  • 200 g Majonéza
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 20 g Petržel - nať
  • 200 ml Ocet kvasný lihový
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 6 ks Rajčata
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 312 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 555 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 125.5 mg
  • Draslík 253.7 mg
  • Vláknina 2465 mg
  • Vitamín A 2465 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.3 mg
  • Vitamín E 4.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve uvaříme krevety. Do hrnce vlijeme vodu s octem, až se začne vařit, vhodíme krevety a vaříme přibližně 15 minut. Omyjeme a osušíme rajčata a opatrně ostrým nožem odkrojíme vršky. Lžičkou na grep vydlabeme semeníky a vložíme je do mísy, přidáme majonézu. Krevety pokrájíme na kousky, přidáme do mísy k rajčatům a majonéze, osolíme, opepříme, důkladně promícháme. Můžeme dát vychladit do ledničky. Vejce uvaříme natvrdo, vychladíme, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Vychladlou směsí plníme vrchovatě rajčata, vršek ozdobíme plátkem vejce a posekanou petrželkou.

Komentáře k receptu