Pafoské pastitsio s bramborami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 500 g Telecí maso mleté
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 300 g Sýr balkánský
  • 6 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 dl Olej rostlinný
  • 1 kg Brambory
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 325 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 524 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 86.9 mg
  • Draslík 577 mg
  • Vláknina 5266.7 mg
  • Vitamín A 5266.7 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.5 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve uvaříme brambory ve slupce. Mezitím nakrájíme oloupanou cibuli nadrobno, smícháme s mletým masem a lehce osmahneme na rozpáleném oleji. Osolíme, opepříme, přidáme rozmixovaná rajčata. Vychladlé brambory oloupeme, rozmačkáme nebo pomeleme, dáme do mísy. Přidáme strouhaný sýr. Bramborovou hmotu rozdělíme na dvě poloviny, první dáme na dno máslem vymazaného většího pekáče, pokryjeme vrstvou masové směsi, navrch dáme druhou polovinu bramborové hmoty. Rozšleháme vejce, kterým potřeme povrh masového koláče. Pečeme asi 15 minut ve středně vyhřáté troubě dorůžova.

Komentáře k receptu