Orientální rybí špíz

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Krevety tygří - loupané
  • 5 g Sůl
  • 5 g Paprika mletá sladká
  • 5 g Šalvěj čerstvá
  • 400 g Filé z mečouna
  • 60 g Cibule červená
  • 50 g Petržel kudrnka
  • 60 ml Olej olivový
  • 100 ml Citronová šťáva
  • 2 ks Bobkový list
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 317 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 620 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 91.5 mg
  • Draslík 432.3 mg
  • Vláknina 3879 mg
  • Vitamín A 3879 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.6 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety mečouna nakrájíme na kousky velikosti sousta. Šalvěj na jemno nasekáme. Připravíme si marinádu z oleje, citronové šťávy, mleté papriky a šalvěje. Mečouna a krevety marinujeme minimálně 30 minut.

  • 2

    Na jehly střídavě napichujeme mečouna, krevety, kolečka cibule a bobkový list. Špízy osolíme a zprudka grilujeme ze všech stran. Hotové špízy přelijeme marinádou a ozdobíme petrželkou.

Komentáře k receptu