Fazolové lusky s ovčím sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 250 g Rajčata Cherry
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Saturejka
  • 1 ks Fazolové lusky zelené
  • 1 špetka Sůl mořská
  • 3 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 374 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 72 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 402.9 mg
  • Vláknina 14464.8 mg
  • Vitamín A 14464.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 49.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazolky omyjeme, očistíme, nakrájíme. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kostičky. Papriku omyjeme, rozpůlíme, zbavíme semen a nakrájíme na kostičky. Saturejku omyjeme, lístky otrháme a najemno nasekáme. Ovčí sýr nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Na pánvi rozpálíme olivový olej a ovčí sýr na něm 5 minut opékáme. Ovčí sýr vyjmeme a udržujeme v teple.

  • 3

    Na pánev dáme cibuli a papriku, 3 minuty opékáme, potom přidáme fazolové lusky, osolíme, přidáme saturejku, podlijeme 100 ml vody. Pánev zakryjeme pokličkou a necháme dusit na mírném ohni asi 20 minut.

  • 4

    Rajčata omyjeme, rozčtvrtíme a přimícháme k fazolovým luskům. Navrch nasypeme osmažený ovčí sýr.

Komentáře k receptu