Řecké Ailloli

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Brambory vařené ve slupce
  • 50 ml Ocet vinný
  • 150 ml Olej olivový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 hrst Olivy černé
  • 12 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 561 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 817 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1086.9 mg
  • Vláknina 17844 mg
  • Vitamín A 17844 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvařené ve slupce oloupeme a postupně rozmačkáme v misce spolu s utřeným česnekem.

  • 2

    Do vzniklé kaše pomalu přimícháme olej, ocet a sůl. Při podávání ozdobíme olivami a nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu